Bayrampaşa Grafik Reklam Ajansı
Balkan Göçmenlerinin Favori İlçesi, Bayrampaşa
Bayrampaşa ilçesi Istanbul’un pek çok ilçesi gibi tarihi bir yerleşim alanıdır. Özellikle mübadele sonrasında Balkanlardan gelen Müslüman göçmenlerin yerleşimine tahsis edilmesi sebebiyle Balkanlar ve Trakya kökenli bir popülasyon ağırlık kazanmıştır.
Bu grubun yanı sıra, ülkenin dört bir yöresinden göç almış olan Bayrampaşa özellikle küçük ve orta ölçekli sanayi işletmeleri bazında yoğunluğa sahiptir.
Mahallelerinde yoğun bir yerleşimin olduğu ilçemiz makine, yan sanayi, tekstil gibi alanlarda işletmelerinde ağırlıklı bir mavi yakalı çalışan profiline de sahiptir.
Bayrampaşa ilçemiz büyük otogar ve Avrupa yakası merkez sebze meyve halini de barındırmaktadır. Toptancılar çarsısı da bulunan ilçe bu özellikleriyle günün hemen her saatinde yoğun bir ulaşım yaşamaktadır. İkinci köprü yolu güzergahındaki genel yerleşim yapısı ile bu alanda kolaylık da sağlamaktadır Bayrampaşa.
Bayrampaşa Tasarım Hizmetleri
Mayıs 1994’te Bayrampaşa’da hizmete giren İstanbul Büyük Otogarı, İstanbul’un en büyük ulaşım noktasıdır. Günde yaklaşık 15 bin otobüsün hareket etmesine imkan veren Büyük İstanbul Otogarı’nda 5 binden fazla kişi istihdam edilmektedir. Halen 168 adet acente, 350 otobüs firması, 350 işyeri otogarda faaliyetlerini sürdürmektedir.
1970 öncesinde tarıma dayanan bir ekonomisi olan Bayrampaşa, 1970 sonrası hızlı kentleşmeye bağlı yoğun göç sonucunda, ekonomisi sanayi ve ticaret ağırlıklı bir ilçe olmuştur. Ağır bir sanayisi olmayan Bayrampaşa’da, sanayi; yedek parça, otomobil tamiri, kalıpçılık, elektrik elektronik parça üretimi, hırdavat alet üretimi, plastik döküm, soğuk demir işlemesi, talaşlı üretim, tekstil gibi alanlara yönelmiştir. Gününüzde Bayrampaşa’da tarım alanı mevcut değildir.
Bayrampaşa Grafik Tasarım
Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde, Osmanlı’nın Balkan hakimiyetinin sona ermesiyle birlikte binlerce Müslüman Balkan coğrafyasından, İstanbul ve Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır. 1927’de Bulgaristan’ın Filibe şehrinden göç eden ve yöreye ilk yerleşen göçmen grup, bölgede tarım ve hayvancılık yapmıştır. Bu doğrultuda, Velibey (Demirkapı), Ferhatpaşa ve Cicoz çiftlikleri kurulmuş, bugün Numunebağ ve Abdi İpekçi Caddesi olarak adlandırılın alanda bağcılık yapılmıştır. Bayrampaşa’nın gelişip bugünlere gelmesinde Balkanlar’dan göç edenlerin katkısı asla göz ardı edilemez. 1927’de Bulgaristan’dan başlayan, 1950’lerde Makedonya’dan gelen insanlarla artan ve 1960’lı yıllarda Yugoslavya’dan göç eden Boşnaklarla doruğa ulaşan göç dalgası, Bayrampaşa’nın sosyo-kültürel altyapısının oluşmasında fazlasıyla etkili olmuştur. Balkan göçmenlerinin çalışkanlığı, aile bağlarına verdiği değer, Bayrampaşa’nın İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olması yolunda önemli katkılar sağlamıştır.
Bayrampaşa Tasarımcı
Bayrampaşa günümüzde 11 mahalleden ve yaklaşık 273 bin yerleşik nüfustan oluşan bir yerleşim yeridir. Bayrampaşa; iş, eğitim, kültür, alış-veriş ve önemli bir ulaşım noktasını bünyesinde barındırmasından dolayı nüfusu gün içinde 1 milyona yaklaşmaktadır. İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Bayrampaşa, doğudan Eyüp, batıdan Esenler, güneyden Zeytinburnu, kuzeydoğudan Gaziosmanpaşa ile çevrilidir. Eyüp’ün bir semti olan Bayrampaşa’ya 1990 yılında ilçe statüsü verilmiştir.
Bugün çağdaş bir kent görünümünde olan Bayrampaşa’nın tarihi, Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanmaktadır. 1453’te Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u kuşatması sırasında, askeri yığınak ve karargah yeri olarak seçilen Bayrampaşa, daha sonra savunma amaçlı kullanılmış, bölgeye askeri hastane, kışla ve sığınaklar yapılmıştır.
Reklam ve tanıtım hizmetleri konusunda da ilçemiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu güzel ilçede yerleşik çokça ajans bulunmaması ilçeden gelecek taleplere İstanbul’un diğer ilçelerinde kurulu dinamik ajanslar üzerinden yürütmektedir. Arasokak İstanbul Tasarım Ajansı olarak Bayrampaşa ilçemizde hizmet sunmaktayız, yeni müşterilerimize de bu konuda sunumlara hazırız.